Painikoulut

Ikä ja varusteet
Suosittelemme painia aloitettavaksi aikaisintaan ykkösluokalla, koska sen ikäiset osaavat jo
hieman keskittyä harjoituksiin. Voimme ottaa mukaan kypsiä eskari – ikäisiäkin, mutta se on ehdoton alaraja. 
Nuoremmat voivat mennä Rivakan napero- ja lastenjumppiin ja sieltä sitten tulla painin pariin ajallaan.
Varusteina varustekassi, verkkarit, t-paita, vaaleapohjaiset sisäkengät tai tossut ja pyyhe.

Tavoite
Tavoitteena on opetella tulevina vuosina painin perustekniikkaa, ryhmässä harjoittelua ja valmistautumista kisoihin. Urheilun pitää olla hauskaa ja harjoitukset monipuolisia, kun on lapsista kyse. Vasta kun ikää karttuu, on aika kovemmillekin harjoituksille. Jokainen harjoittelija on tärkeä ja tulee ottaa huomioon, sillä lapset kehittyvät eri tahtiin. Kaikista ei tule mestareita, mutta paini on hyvä ja kehittävä harrastus.

Kisat
Aloittelijoille on omia kisoja, niin paikallisia kuin isompiakin. Aloittelija – lisenssillä  painitaan n.1-3 vuotta taidoista riippuen. valmentajat keskustelee siirrosta, kun siirrytään painimaan ikäkausisarjoihin (juniorilisenssi 30-52€).

KILPAILUJA KYLLÄ ON JOKA LÄHTÖÖN, MUTTA KANNATTAA VANHEMPIEN PITÄÄ MIELESSÄ, ETTÄ MENNÄÄN LAPSEN EHDOILLA. EI TURHAAN VÄSYTETÄ PAKONOMAISELLA MENEMISELLÄ. ON TERVETTÄKIN OLLA JOSKUS POIS KISOISTA. ANNETAAN LAPSEN OMAN KILPAILUHALUN HERÄTÄ!!!

Ketään ei pakoteta osallistumaan kisoihin, mutta kehityksen kannalta olisi suositeltavaa osallistua jossain vaiheessa ja siten tutustua kilpailutoimintaan. Jos haluaa käydä vain harjoituksissa, siihenkin annetaan mahdollisuus.