Teuvan Rivakka ry

Pohjalaista urheilutoimintaa vuodesta 1902

    RSS RSS

Salibandy

Ajankohtaista

(20.8.2014) Joukkueen kuulumisia

TeRin salibandyjoukkueen valmistautuminen kauteen 2014 on käynnistynyt jo varhain heinäkuussa. TeRi jatkaa kuudennella kaudellaan taistelujaan neljännessä divisioonassa. Joukkue sai kevään aikana miellyttäviä uutisia, kun joukkueeseen on moni aiempien vuosien tärkeä pelaaja palaamassa. Maalivahtiosastolle palaa tämän alueen maalivahtieliittiin edellisillä TeRi kausillaan lukeutunut Teemu Harju. Puolustukseen liittyy joukkueen tehopuolustaja Niko Harjuketo, sekä loukkaantumiset selättänyt Jesse Niemi. Hyökkäys vahvistuu TeRin kaikkien aikojen tehokkaimpiin pelaajiin lukeutuvalla kolmikolla: Miro Koskenranta, Marko Kiviluoma, sekä pelkoa herättävän, erittäin tulisen laukauksen omaava Hannes Tamsi. Joukkueenjohto yrittää vielä kuumeisesti hankkia TeRin historian maali- ja pistepörssin kiistattoman kärkimiehen Juha-Matti Kiviluoman takaisin omiin riveihinsä.


(12.10.2013) Kausi käyntiin kuumassa Qmax-areenassa

Teuvan Rivakan salibandy joukkue aloitti kauden 2013–2014 kahdella ottelulla Nurmon Qmax-areenalla lauantaina 12.10.  Vastaan asettui viimekaudella sarjaporrasta ylempänä pelannut Alavus, sekä nousijajoukkue Pasu, jonka kotiosoite löytyy Töysästä.

Alavus-peli oli kauden ensimmäinen sarjaottelu, joten intoa riitti aluksi ehkä enemmän kuin järkeä. Kenttätapahtumat osoittivat kuitenkin heti alusta alkaen, että TeRin valmistautuminen sarjaan on ollut onnistunut. Vielä jokunen vuosi sitten Teuvalaisten peli perustui täysin vastaiskuihin, mutta nyt jatkettiin siitä mihin viimekaudella jäätiin – vastaiskujen lisäksi joukkue piti myös palloa vastustajaa huomattavasti enemmän. Johtuen pallonhallinnasta ja paikkojen lukumäärästä olisi uskonut, että Teuvalaiset marssivat lopulta helppoonkin voittoon, toisin kuitenkin kävi.

Lopun romahdus harmitti kopissa

Mikko Hytönen (2+0) pystyi ensimmäisessä virallisessa sarjapelissään oranssipaidoissa heti maalintekoon, kun hän avasi TeRin kauden 2013–2014 maalihanat komealla kääntörannarilla vastustajan maalin takayläseen. Hytösen kahdella, Koiviston (1+1) ja Keski-Korhosen (1+0) maaleilla Teri eteni ottelun kolmannessa erässä jo turvallisen tuntuiseen 4-1 johtoon. Viimekaudella tutuksi tullut ongelma, eli pelien loppuun asti pelaaminen tuntui vaivaavan edelleen joukkuetta, kun Alavus tuli lopulta Teuvalaisten virheiden seurauksena aina lukemiin 4-4, jotka olivat lopulta myös ottelun loppulukemat.

Ottelusta muodostui kuitenkin varsin mukiinmenevä sarja-avaus, vaikka täyttä pistepottia tarjottiinkin. Peli-ilme oli pääsääntöisesti innostunut ja joukkueesta huokui edellisvuotta selkeämmin luottamus omaan tekemiseen. Kuppi kahvia ja keksi, siitä valmistautuminen päivän toiseen peliin töysäläisiä vastaan.

Pisteille kauden ensimmäisessä ottelussa ylsivät: Hytönen 2+0, Koivisto 1+1, Keski-Korhonen 1+0, Tamsi 0+1, Koski 0+1 ja Koljonen 0+1.

Töysäläiset tottuneet hallitsemaan pelejä

Vielä viimekaudella Pasu oli tottunut hallitsemaan peliään suvereenisti Pohjanmaan alueen 5 divisioonassa, mutta nyt asia oli toisin, kun vastaan asettui 3-div piipahtanut Teuvan Rivakka. Ottelu oli kaikilla mittareilla varsin tasainen ja loppulumet 3-2 kertovat kaiken oleellisen ottelusta.

Ottelun tasaisuudesta kertoo paljon myös se seikka, että maalimäärä jäi varsin alhaiseksi. Siitä kiitosta joukkueet saavat jakaa maaleilla välillä päälläänkin seisseille maalivahdeille. Varsinkin Teuvalaisten maalivahti Janne Leppälä venytti itseään välillä täysin luonnottomiin asentoihin ja olisi tempuillaan varmasti pärjännyt piirikunnallisella tasolla myös voimistelussa.

Kolmannessa erässä rinnalle ja ohi

Kolmanteen erään Teuvalaiset lähtivät hyvästä puolustus suorituksesta huolimatta 2-1 tappioasemassa. Ottelun käännekohtana voidaan pitää Joonas Sjöblomin (2+0) tasoitusta kolmannessa erässä, jonka seurauksena TeRi sai ottelun lopullisesti haltuunsa vastustajan passivoituessa. Tasoitusmaalista heräsi myös viime kaudella seuran sisäisen pistepörssin voittanut ”tykkimies” Kela, joka paukautti erän lopulla Teuvalaisten voittomaalin. Maali teki varmasti hyvää ottelussa myös viltissä istuneelle Kelalle. Pisteitä Pasu pelissä keräsivät siis: Sjöblom 2+0, Kela 1+0, Koljonen 0+1 ja Vainikainen 0+1.

Kaiken kaikkiaan kauden ensimmäinen turnaus oli Teuvalaisten osalta loistava. Kolmenpisteen turnaus heti kättelyyn viime kauden vaikeuksien jälkeen oli joukkueen itseluottamuksen kannalta varsin tärkeä.

 

 

 

(16.09.2013) Kosken tehot liikaa Ilmajokisille

Lauantai-päivän (14.09.2013) harjoitusottelusta muodostui varsinainen maali-iloittelu, kun TeRi ja ISB:n kakkosjoukkue ottivat yhteen Ilmajoen salibandy pyhätössä. Teuvalaiset veivät lopulta ottelun sarjaporrasta ylempänä pelaavaa Ilmajokea vastaan lukemin 9-7. (peliaika ottelussa oli poikkeuksellinen 4x15min)

Ilmajokiset saivat otteluun lentävän lähdön, kun pallo pyöri suurimmaksi osaksi Teuvalaisten päädyssä. Mutta kuten aina salibandyssä pieni uinahdus voi maksaa paljon. Sitä sai maksaa tällä kertaa Ilmajokiset, kun loistavasti koko ottelun esiintynyt Mika Koski käytti puolustuksen uinahduksen hyväkseen ja siirsi Teuvalaiset 0-1 vierasjohtoon vastahyökkäyksen päätteeksi, Kosken maaliin syötön merkkautti ensimmäistä peliään oranssipaidoissa pelaava Miika Haapaniemi. Teuvalaisten siirryttyä vierasjohtoon alkoi Ilmajokisten näytös, kun kerta toisensa jälkeen TeRin keskuspuolustus revittiin auki ja tulostaululla vilkkui hetkessä kotijoukkueen johtolukemat 4-1.

Ilmajokisten neljän maalin putken jälkeen, oli TeRin vuoro heiluttaa verkkoa. TeRi vastasikin samalla mitalla mätkien pallon niin ikään neljästi ohi vastustajan kassarin. Maaleista vastasivat Vainikainen (Sjöblom), Haapaniemi (Koski), Leppälä J-P (Birling) ja ottelun toisen tehtaillut Koski (Hytönen). Teuvalaisten onnistuttua laajalla rintamalla peli tasoittui huomattavasti myös muilla osa-alueilla, kun myös vierasjoukkue sai yhä pitempiä mylläköitä kotijoukkueen maalille.

Teuvalaisten johtaessa ottelua 4-5 sai ISB jälleen pienimuotoisen suonenvedon ja latoi pallon kahdesti ohi loistavasti läpi koko ottelun esiintyneen Janne Leppälän. Pitkään ei vierasjoukkue asiaa märehtinyt, vaan oranssipaitojen tehokkain pelaaja Koski (4+2) merkkautti pelin kolmannen osuman jälleen Haapaniemen syötöstä, tasoittaen pelin 6-6.

Kaskisten voimakaksikko Hytönen (Koski) ja Kela (Leppälä J-P) siirsivät komeilla osumillaan Terin 6-8 vierasjohtoon. Varsinkin Kelalle maali tuntui maistuvan tuuletuksista päätellen. Kotijoukkue tuli kuitenkin vielä kerran peliin mukaan kaventamalla tilanteen 7-8.  Viime kauden kaltaista romahdusta ei kuitenkaan nähty, vaan lopullisen niitin ottelulle laukoi Joonas Metsärannan ovelan katkon jälkeen hirmu tehot iskenyt Koski.

Varsinaisen ottelun jälkeen suoritetuissa rankkareissa Teuvalaisista onnistui Sjöblom, Haapaniemi, Luhtala ja Haavisto, joka sinetöi myös rankkarivoiton vierasjoukkueelle.

TeRi pelasi ottelun koostumuksessa:

1.Ketju

Leppälä J-P - Haavisto - Kela

Luhtala - Birling

2.Ketju

Tamsi - Vainikainen - Sjöblom

Leppälä Jani - Koljonen

3.Ketju

Hytönen - Koski - Haapaniemi

Metsäranta - Uppa

MV: Leppälä Janne

 

Puolustuspelaaminen lienee ensi viikon harjoituksissa molempien joukkueiden painopistealue numero yksi, sillä ottelun korkean maalimäärän voi huoletta laittaa puolustusvirheiden piikkiin. Lopullinen ero joukkueiden välillä syntyi viimeistelyn tehokkuudessa, sillä myös Ilmajokisilla oli riittävästi paikkoja kääntää peli nimiinsä.

Ottelun jälkeisissä voitonjuhlissa Teuvalaiset saivat lisää hyviä uutisia, kun Erik Karlssoniksikin itsensä tituleeraava Mikko Keski-Korhonen ilmoitti, että hänen ja seuran intressit ovat viimein kohdanneet neuvottelupöydässä ja MKK jatkaa ainakin vuoden oranssinutuissa.

 

 

 

Kohti parempaa huomista

Alkavaan kauteen jo tovin valmistautunut Teuvan Rivakan salibandyn edustusjoukkue taistelee osittain samojen ongelmien kanssa, kuin edellisellä kaudella. Armeija, loukkaantumiset ja vieraspaikkakunnalla treenaaminen ovat edelleen arkipäivää edustusjoukkueelle. Osittaista helpotusta pitäisi olla tulossa jo tammikuun puolella, kun sekä sali, että tärkeitä pelaajia vapautuu joukkueen käyttöön. Edelliskauden jälkeen suuria muutoksia kokenut pelaajarinki on pysynyt kuitenkin alkavalle kaudelle paremmin kasassa, joten parempaa tulosta on syytä odottaa.

Joukkue on saanut pidettyä riveissään edellisen kauden kuusi parasta pisterohmua, poislukien Mikko Keski-Korhosen, jonka jatkosta pelaajan, sekä seura edustajat vääntävät edelleen kättä. Uusia pelaajia joukkue on haalinut maltillisesti, mutta omien juniorien lisäksi harjoitusrinkiin on liittynyt seuran nousukausien yksi parhaista maalinsylkiöistä Marko Kiviluoma. Seurajohto odottaa kuitenkin muutamilta pelaajilta vielä vahvistusta joukkueeseen liittymiselle. Joka vuotisissa huhuissa pyörinyt Hannes Tamsi on yksi mahdollinen pommittaja TeRin laituriosastolle.

Puolustus ja maalivahti osasto on pysynyt vahvoissa kantimissa viime kaudelta. Tulevallakin kaudella TeRin maalia vartioi suurella todennäköisyydellä Janne Leppälä, jonka kirittäjäksi seura kaavailee ainakin Valtteri Hirvelää, sekä Joni Mäntysaarta. Puolustuksen tuki ja turva Jani Leppälä tekee myös paluun tulevalla kaudella pitkän kuntoutuksen päätteeksi. Vastapainona joukkue joutuu tulemaan toimeen ilman voimapuolustajana tunnettua Jesse Niemeä, joka vuorostaan täyttää joukkueen sairaslistaa. Joukkueen pitkäaikainen ikiliikkuja Niko Harjuketo on myös poissa valmentajien laskuista opiskeluiden vuoksi. Viimekauden "ykköspari" Luhtala-Birling kuitenkin luutii tulevallakin kaudella TeRin alakerrassa.

Joukkueen valmennus on kokenut myös uusia tuulahduksia, kun pitkäaikainen huutaja penkin takaa puuttuu ainakin alkukauden. Niinpä pääpainon valmennuksesta on ottanut Jere-Pete Leppälä joka on saanut tähän asti seurata sivusta ammattitaitoista valmennusta ja imenyt näin tietotaitoa itseensä.

Pienen paikkakunnan joukkue tulee kuitenkin tulevallakin kaudella taistelemaan viimeiseen hengenvetoon saakka. Siitä pitävät huolen viime kaudella hankitut polkukoneet Koski ja Vainikainen. Myös jälleen vuoden kokeneempi ja voimakkaampi seuran tulevaisuuden nimi Joonas Sjöblom tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia vastustajille.

Ennakko tulevasta kaudesta on myös tulossa jossain vaiheessa seuran sivuille, joten pysykää kuulolla.

 

 
Kirjaudu extranetiin - © Teuvan Rivakka 2009 - Networks CMS