Teuvan Rivakka ry

Pohjalaista urheilutoimintaa vuodesta 1902

    RSS RSS

TEUVAN RIVAKKA RY:N

SUUNNISTUSJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS

AJALTA 1.1.2017 – 31.12.2017

Yleistä

Teuvan Rivakan suunnistusjaoston päätavoitteena on tarjota ja järjestää eri-ikäisille teuvalaisille terveysliikunta- ja harrastusmuotoisia kuntosuunnistuspalveluita sekä alue- ja valtakuntatasoista suunnistuskilpailutoimintaa.

 

Tavoitteena on ollut jo vuosien ajan saada etenkin lapsia ja nuoria kiinnostumaan suunnistuksesta hyvänä harrastuksena ja kilpailulajina. 5-12-vuotiaiden oravapolkukoulu on jaoston kannalta tärkeä toimintamuoto ja toimintaa on kehitetty kauden aikana mm. tiiviissä yhteistyössä Kauhajoen Karhun, Närpes OK:n ja Kristiina OK:n kanssa

 

Hallinto

Puheenjohtaja Pasi Nevala, sihteeri Riitta Mahlamäki, rahastonhoitaja Jari Mahlamäki, Marko Nisula, Kari Rintaluoma, Janne Haapaniemi, Pasi Lyyluoma, Kalevi Luopa, Matti Rintala, Johanna Kaleva, Jouni Luhtala, Kristian Niemi ja Esa Riippi.

 

Kilpailutoiminta

 

a) Osallistuminen kilpailuihin

 

Oravapolkukouluikäiset osallistuivat:

-            Särkänniemi-suunnistukseen 20.5.2017 Tampereella osallistuivat Valtteri Luhtala Jouni Luhtalan ohjauksessa.

-            Oravapolkukouluviestikisoihin Kurikassa 26.5.2017 yhdellä joukkueella: H16 Nevala Roni, Lehto Jere ja Nisula Ville.

-            Oravapolkukouluikäisten henkilökohtaiseen kisaan 13.6.2017 Kurikassa teuvalaisia oli kolme suunnistajaa Nevala Ronja, Nevala Roni ja Mylläri Santtu.

-            Osallistuttiin aluemestaruuskisoihin, joissa saavutettiin lukuisa määrä mitaleita.

-            Näihin kisoihin oli järjestetty kuljetukset. Jaostolaisia oli mukana huoltajina.

 

1.  FIN5-tapahtumaan Tampereelle 10.7.-15.7.2017 osallistuivat Päivi ja Matti Rintala, Anne-Mari ja Jarkko Birling, Seppo Riippi. Raimo Kiili, Nevala Pasi, Nevala Roni, Nevala Ronja, Lyyluoma Pasi.

2.  Kolme kahden suunnistajan joukkuetta (Marko Nisula+Kari Rintaluoma, Markku ja Päivi Saksa, Marko Lehto+Jyrki Saksa) osallistuivat tunturisuunnistukseen Kiilopäällä 5-6.8.2017.

3.  Jukolan/Venlan viestiin 18.- 19.6. Joensuussa osallistui Teuvalta yksi Venlajoukkue ja kaksi Jukolan joukkuetta. Venloissa Tiia Lehto, Helena Soinila, Terttu Soini ja Sarianna Saksa olivat sijalla 645. Jukolan 1. joukkueessa oli Joona Nisula, Pasi Nevala, Marko Lehto, Jere Lehto ja Roni Nevala, Ville Nisula ja Marko Nisula sijalla 539. (2016 477.). Jukolan 2. joukkueessa oli Jouni Luhtala, Kari Rintaluoma, Pekka Hakamäki, Seppo Valli, Eetu Mylläri, Marko Mylläri ja Jari Mahlamäki sijalla 1023.

4.  Kainuun rastiviikolle Kuhmoon osallistuivat Riitta ja Jari Mahlamäki

5.  Merenkurkun Rastipäiville 22-24.7.2017 Vaasassa, Vöyrillä ja Mustasaaressa osallistuivat Roni Nevala, Pasi Nevala, Pasi Lyyluoma, Jari Mahlamäki, Matti Rinne, Pekka Hakamäki, Kaarlo Eno, Niilo Hakala, Ronja Nevala, Helena Soinila, Päivi ja Matti Rintala, Riitta Mahlamäki, Raimo Kiili, Kari Kiili, Seppo Riippi. Yhteensä 16 teuvalaista suunnistajaa.

6.  Kauden aikana rivakkalaiset ovat osallistuneet kansallisiin kisoihin, alue- ja SM-kisoihin sekä suunnistus-, hiihto- ja pyöräsuunnistuskisoihin.

7.  Helena Soinila saavutti maailmanmestaruuden hiihtosuunnistuksen keskimatkalla Imatralla. Helena saavutti myös SM-kisoissa kolme kultamitalia ja yhden pronssin.

8.  Kultainen kompassikisat Hämeenkyrössä 10.9.2017: Viestissä Nevala Ronja. Henkilökohtaisessa kisassa Nevala Roni ja Luhtala Valtteri.

 

SM- ja aluemestaruuskisojen mitalisijoitukset ja -pisteet liitteenä.

 

b) Järjestetyt kilpailut

 

  1. Iltarastit 24 kertaa ajalla 10.4. – 11.9.2017. Iltarastit aloitettiin Pappilankankaan alueella.
  2. Yösuunnistus oravapolkulaisille syyskuussa Pappilankankaalla
  3. Vaellus- ja Rogaining-rastit 1.10.2017 Pappilankankaalla, järjestäjänä Kalevi Luopa
  4. Nuorten RastiCup osakilpailun 15.5. Äystöllä ja 31.7. Parrassa (kuusi muuta osakilpailua) järjestivät KauKa, NOK ja Kristiinan OK)
  5. Sprint-Cup osakilpailun 12.4.2017 uimahallilta. Muut neljä osakilpailua järjestivät NOK, Kristiina, Jurvan suunnistajat ja Kauhajoen karhu.
  6. Epsun pysu-cupin osakilpailu 7.6.2017 Teuvalla Luonto-Parrassa

 

Koulutus ja valmennus

 

a)    Järjestetty koulutus ja valmennus

 

Oravapolkukoulussa oli kauden aikana n. 40 iältään 5-12-vuotiasta lasta. Oravien harjoitukset toteutettiin ajalla 1.5. – 28.8. kahdeksan kertaa. Harjoitukset olivat iltarastien yhteydessä. Oravapolkukoulun pimeäsuunnistusharjoitus oli Pappilankankaalla.

 

b)    Osallistuminen koulutukseen ja valmennukseen

 

Muu toiminta

 

-       Pasi Lyyluoma toimi EPSu:n nuorisovastaavasihteeri.

-       Leimausleirille Kuortaneelle 5.-8.6.2017 ei osallistuttu

-       KLL:n valtakunnalliseen henkilökohtaiseen suunnistuskisaan Porin Yyteriin 25.8. – 26.8.2017 ei osallistunut teuvalaisia.

-       Kaarihovin tanssien järjestyksenvalvonta- ja kahviovuoroja hoidettiin kaksi kertaa.

-       Perinteinen suunnistusjaoston jäsenten ja puolisoiden kuntoilu- ja ideailta järjestettiin Parrassa Toukolan mökillä yösuunnistuksen merkeissä.

-       Kauden 2017 päätöstilaisuus vietettiin 16.11.2017 Pappilankankaan majalla.

-       Pasi Nevala osallistui Epsun syyskokoukseen.

 

Varainhankinta

-       Epsu-korttimaksut, kertamaksut ja emit-vuokrat

-       vaellus-/Rogaining-rastien osallistumismaksut

-       oravapolkukoulumaksut

-       karttamaksut

-       seuratarvikemyynti

-       kunnan toiminta-avustus

-       SOP-pankin sponsorointi

-       ravintola- ja järjestysmiesvuorot Kaarihovilla

 

Tarkistettu ja hyväksytty Teuvan Rivakan suunnistusjaoston kokouksessa 13.1.2018.

Kirjaudu extranetiin - © Teuvan Rivakka 2009 - Networks CMS